«Skaper vi sykdom i vår bestrebelse på sunnhet?» Dialog mellom Thor Øivind Jensen, førsteamanuensis ved UiB, og PhD-stipendiat Gro Beate Samdal. 6.9.17
Mat er biologi, profitt og identitet. Det moderne identitetsprosjektet kretser sårbart rundt kropp, mat og synlighet. Er våre bestrebelser på å forme den slanke kroppen med de rette matvarene en alles kamp mot alle og mot oss selv? Fra bibeltekstene om hvordan 5000 ble mettet i ørkenen, til moderne matbevegelser som «slow food», «mindful eating», «samspising» og «health at every size», kan vi finne bevissthet om mat- og samværsglede. Kan vi håpe på en «kulturrevolusjon»? På møtet vil Thor Øivind Jensen, førsteamanuensis ved UiB, drøfte hvordan matfokuset kan gjøre oss syke og av hvordan vi kan forstå moderne protestbevegelser mot mat som profitt- og perfeksjonsmiddel. Han vil ha en dialog med PhD-stipendiat Gro Beate Samdal som forsker på livsstil og livsstilsveiledning. Hun er spesielt opptatt av «Health at every size»-bevegelsen og de nye perspektivene innen vektvitenskapen. Er de moderne protestbevegelsene varsler om en ny tid eller uttrykk for moderne «keisere uten klær»?