Filosofisk poliklinikk inviterer til heldags seminar (9.00-15.00) 3 mai under tittelen «Hva skal medisinen med refleksjon og klokskap, når vi har kunstig intelligens?»
Roboter er dyktigere enn mennesker. De er raskere med tall og tekst, de kan huske laaaange lister med sjekkpunkter og sjeldne diagnoser, de glemmer ikke, de kan lære av sine feil, og viktigst av alt: algoritmene blir aldri slitne og de kjeder seg ikke når jobben blir rutine. Om fem, ti eller tretti år vil en veltrent medisinsk robot derfor være langt å foretrekke fremfor en feilbarlig lege av kjøtt og blod, ikke sant?
En slik visjon er kanskje ikke urealistisk. Er det også en utvikling vi bør ønske oss? Kunstig intelligens (KI) og ny kroppsteknologi er i ferd med å føre oss til muligheter og tilstander vi ikke kan forutse. Blir legen en leder eller en slave for maskinene? Hva slags kunnskap trenger dagens studenter for å bli morgendagens helsearbeidere? Og hva med det syke mennesket, og dets lidelse, sorg, ensomhet, mot og håp – kan det også klare seg med en god algoritme?
På dette interaktive seminaret vil du bli invitert til høyttenkning, debatt og dialog med fagfolk, forskere og studenter som følger utviklingen av KI med eksempler og kritiske spørsmål fra medisin, utdanning, samfunnsfag og filosofi.
Seminaret vil arrangeres på Alrek Helseklynget i aulaen Midgard.
Det er begrenset med plasser til seminaret. Meld deg på her!